Септемврийски празници в Дубровник, Хърватия

  • 19 септември- 22 септември
  • Цени от €321

Галерия

Дубровник е град с древна история, изпълнен с живот през цялата година. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафенетата и баровете винаги е пълно с хора. Прекрасните хотелски комплекси, чистите плажове и кристалната вода, грабват туристите незабавно. Дубровник предлага всичко, което може да се очаква от една средиземноморска дестинация. 

Ден 1

11:00 ч.- 11:10 ч. полет София- Дубровник. Посрещане от местната фирма партьор и трансфер до избрания хотел. Свободно време или по желание туристическа програма в Стария град на Дубровник (доп. заплащане). Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,  и архитектурата на тази изумителна страна. 

Ден 2

Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора (доп. заплащане).Разглеждане на Котор - градът и природния район около него са включени в списъка на Юнеско. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Отпътуване за Будванска ривиера и известния черногорски курорт Будва. Свободно време в Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата будванска ривиера. Връщане в Дубровник. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание: 
1. Полудневна екскурзия до най-южния град на Хърватия – Цавтат (доп. заплащане)- бароковата църква „Св.Никола“, францисканския манастир, мавзолея Рашич, проектиран от известния хърватски скулптор Иван Мещрович, научната колекция на Богишич, старите градски стени и др. Посещение на къщата на известния художник Влахо Буковац. Свободно време за разходка по крайбрежната улица отрупана със сувенирни магазинчета, кафенета и рибни ресторанти. Връщане в хотела. Нощувка.

2. Целодневна екскурзия до о-в Корчула (доп. заплащане). Остров Корчула - петия по големина остров в Хърватска, със стария град и родно място на Марко Поло. Попътно кратка разходка в Стон с възможност за посещение на крепостните стени - най-дългото единично крепостно съоръжение в света след Великата Китайска стена. Тук се намират и солници от средните векове, които работят и днес по същия метод за извличане на сол. Продължаване към Оребич. Пътуване с корабче до остров Корчула. Пешеходна разходка с лицензиран екскурзовод в стария град на Корчула, включен в листата на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Сред многобройните любопитни обекти в града може да се види и родната къща на прочутия пътешественик Марко Поло. Около 14:30 ч.  връщане с ферибот на континента и посещение на Винарна Матушко на полуостров Пелешац с дегустация на 5 напитки, между които е най- качественото червено вино в Хърватска – Dingash. След дегустацията се продължава за град Мали Стон, разположен между Крепостните стени. Известен е с мидената ферма, в която се отглеждат 2 вида миди: мушули или черни миди и стриди. По желание възможност да дегустирате стриди, които се ядат живи. Връщане в Дубровник вечерта. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник.
13:00 ч.- 15:15 ч. полет Дубровник- София.

 

Цена на човек в двойна стая за самолетна екскурзия до Дубровник:

Хотел Пансион Цена
Maestral Adriatic 2* закуска  321 евро
  закуска и вечеря 331 евро
Maestral Komodor 3* закуска 345 евро
  закуска и вечеря 355 евро
Maestral Uvala 4* закуска  395 евро
  закуска и вечеря 406 евро
Rixos Premium Dubrovnik 5* закуска 385 евро
Lero 4* закуска и вечеря 402 евро
Lapad 4* закуска 391 евро
  закуска и вечеря 476 евро
Grand Hotel Park 4* закуска и вечеря 416 евро
More 5* закуска  422 евро
Valamar Argosy 4* закуска 480 евро
  закуска и вечеря 527 евро
Royal Princess 5* закуска 562 евро
  закуска и вечеря 649 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Чартърен полет София - Дубровник - София
- 3 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване
- Летищни такси
- Багаж до 13 кг. чекиран и до 5 кг. ръчен
- Tрансфери: летище - хотел - летище
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица до 65 г.) 
- представител на местната фирма партньор

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу)
- Туристическа градска такса - 1-2 евро на човек, на вечер
- Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
- Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.


Сити тур на Дубровник- 30 евро/ човек

Екскурзия до Котор и Будва в Черна Гора- 40 евро/ човек
Екскурзия до Цавтат- 25 евро/ човек