Майски празници в Португалия

  • 02 май - 09 май
  • Цени от €760

Галерия

ДЕН 1

12:40ч.- 15:00ч. полет София- Лисабон. Трансфер до хотел Vip Berna 3*. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска в хотела.09:00 ч. – започване на обиколката с района на Belem, посещение на манастир „Жеронимуш“,, Belem Tower (отвън). Отпътуване за Baixa, посещаваме Chiado, Largo do Camões, Bairro Alto, Avenida da Liberdade. След 13:00 ч. свободно време в центъра на града. Вечерта допълнителна екскурзия по желание: Традиционна фадо вечеря. Нощувка.

Входна такса за манастир „Жеронимуш“, – 10€/на човек ( ако посетим манастир „Жеронимуш“ ще имаме нужда от слушалки /whispers като цената е 2€/на човек).

ПО ЖЕЛАНИЕ

ФАДО ВЕЧЕРЯ & ШОУ – РЕСТОРАНТ “PATEO DE ALFAMA” Уебсайт: www.pateodealfama.com

ДЕН 3

Свободен ден. Закуска в хотела. Свободно време или целодневна екскрузия по желание – Синтра и Кабо да Рока. Нощувка в хотел Vip Berna 3* Лисабон.

ДЕН 4

Закуска в хотела. 08:30 ч. – Тръгване за Обидуш, бял средновековен град обграден от дворцови стени. Посещение на малката църква „Дева Мария“. Свободно време, за да се насладите на древния дух на Обидуш. Продължаваме в Назаре, живописно рибарско градче След като го обиколим се отправяме към манастира Batalha (посещение). След това отпътуваме с автобус към невероятния град Коимбра, най-важната културологична точка в центъра на Португалия.

Била е столица на кралството в ранните дни на монархията (12 век). В Коимбра се намира един от най-важните университети в Европа. Посещение на новата и старата катедрала (преди или след университета на Коимбра, в зависимост от работното им време). Групата има резервация за посещение на университета на Коимбра (номера и времето ще бъдат съобщени). Настаняване в хотел Dom Luis 3* Коимбра. Вечеря в хотела (напитките не се включват). Нощувка.

Манастир Batalha – 6 €/ на човек Старата катедрала – 3 €/ на човек.

ДЕН 5

Закуска в хотела. 08:00 – Тръгване за Guimarães, разглеждане на забележителности, разходка по улица Санта Мария и посещение на двореца Ducal Palace (exterior). В Брага посещение на центъра на града (Старата катедрала), пешеходна разходка. След обяд посещение на Bom Jesus Sanctuary. Трансфер до хотела. Настаняване. Вечеря с включени напитки включени в цената. Нощувка.

ДЕН 6

Закуска в хотела. 08:30 ч. – Тръгване за Порто. Разглеждане на забележителности и Stock Exchange Palace. В Порто ще имаме половин ден- Започваме с жп гара Сао Бенто известна със своите плочки и старата катедрала (Понте Дом Луис I / Ribeira Quarter). Посещение на църквата „Св. Франсис“ и катедралата.

Посещение на Port Wine и дегустация в избите на Port Wine във Vila Nova de Gaia. Свободно време за шопинг. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

ДЕН 7

08:30 ч. – Отпътуване за Авиеро, известен със своите канали, ар нуво архитектура и цветни Moliceiros лодки. Градът е разположен на ръба на Ria de Aveiro, обширна солена водна лагуна, която е известна с морските водорасли, солта и изобилието от риба. Продължаваме към Томар, посещение на Convent of Christ и свободно време в града. Трансфер до хотела във Фатима. Вечеря и нощувка.

ДЕН 8

Закуска. Трансфер до летището в Лисабон.
15:40ч.- 21:40ч. полет Лисабон – София.

Цена на човек в двойна стая за Майски празници в Португалия:

 

02 май - 09 май (7 нощувки)     760 евро

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Лисабон – София с редодовен полет на Wizz Air
-
Летищни такси
- Трансфер летище – хотел – летище
- Регистриран багаж 10 кг с размери до 60x40x30 cm.
- 3 нощувки със закуски в хотел Vip Berna 3* или подобен в Лисабон
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Dom Luis 3* или подобен в Коимбра
-
2 нощувки със закуски и вечери в хотел Flag Braga 3* или подобен в Брага
-
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Sao Hose 4* или подобен във Фатима
-
Панорамна обиколка на Лисабон
- Целодневна екскурзия до Обидуш, Назаре
- Посещение на манастира Баталха
- Панорамна обиколка на Гимараеш
- Целудневна екскурзия до Порто
- Панорамна обиколка на Фатима
- Медицинска застраховка “Асистънс“ с покритие 10 000 евро
- Представител на туроператора с български език за целия престой.

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Целодневна ексурзия до Синтра и Кабо да Рока с включени билет и транспорт – 126 лева на човек
- Фадо вечер – 122 лева възрастен/ 61 лева за деца до 11,99 г.
- Задължителен бакшиш за шофьорите и екскурзоводите в Лисабон, около 5 евро на ден
- Общинска такса- заплаща се на рецепция от всеки клиент при налична такава