Септемврийски празници в Будва, Черна гора

  • 19 септември - 22 септември
  • Цени от

Галерия

Дубровник е град с древна история, изпълнен с живот през цялата година. Зад градските стени може да се види удивителната красота на мраморните облицовки в Стария град. Из площадите и малките алеи, в кафенетата и баровете винаги е пълно с хора. Прекрасните хотелски комплекси, чистите плажове и кристалната вода, грабват туристите незабавно. Дубровник предлага всичко, което може да се очаква от една средиземноморска дестинация. 

Ден 1

11:00 ч.- 11:10 ч. директен чартърен полет София- Дубровник.Посрещане от местната фирма партьор и провеждане на туристическа програма в Стария град на Дубровник (включена в цената). Дубровник е един от най-красивите и най-добре запазените средновековни средиземноморски градове, с богато културно и историческо наследство. Дубровник е изпълнен с живот през цялата година. Градът е под закрилата на ЮНЕСКО. Старият град е завършен през 13-ти век и е почти непроменен до наши дни. Зад градските стени на стария град цари удивителна атмосфера. Площадите и малките алеи, кафетата и баровете са изпълнени с хора, а чистите плажове и кристалните морски води, заобикалящи града, грабват посетителите с неустоим средиземноморски чар. Разглеждане на улица „Страдун“, големия и малкия фонтан на Онуфрий, двореца Княжев двор, двореца Спонза, църквата „Св. Спас“, францисканския манастир и една от най-старите действащи аптеки в Европа, която  е в експлоатация от 1391 г., Доминиканския манастир, градската часовникова кула, Дубровнишката катедрала, църквата „Св. Влах“ (покровителя на града), паметника на Орландо, паметника на Иван Гундулич. Да се разходите из стария град на Дубровник, опасан от величествени градски стени, сред старинните мраморни улици, означава да извървите девет века история, докосвайки се до магията на историята, изкуството,  и архитектурата на тази изумителна страна. Трансфер до избрания хотел на Будванската ревиера. Нощувка.

Ден 2

Свободно време или по желание екскурзия до най-южния фиорд - Бока Которска(доп. заплащане). Посещение на Котор - градът е един от обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО, като се отличава със старинното си пристанище и внушителните крепостни стени. Туристическа програма в Стария град и разглеждане на западната порта на градските стени, главния площад, часовниковата кула, византийския дворец и др. Посещение на най-малкото и красиво градче в Которския залив - Пераст. Градчето, което векове наред играе на криеница с времето. Пераст е запазил средиземноморския си облик и аристократизъм в каменните вили покрай брега, в църквите, обвити в бръшлян, в прозорците с бели капаци и разцъфтели олеандри. Разходка в Пераст и по желание / при подходящи метеорологични условия / - разходка с лодка до острова Богородица от Скалата, най-голямата атракция на Пераст. На малкия остров се намира манастир, посветен на Дева Мария, към който функционира и музей. / плаване - около 5 минути до острова, цена на корабчето - 5 евро двупосочно с включена входна такса за музея към манастира /. Връщане в хотела. Нощувка.

Ден 3

Закуска. Свободно време или по желание туристическа програма в Стария град на Будва (доп. заплащане). Пешеходна обиколка на Старият град на Будва и разглеждане на църквата „Св. Троица“, катедралата „Св. Йоан“ и Цитаделата. Желаещите могат да се качат на върха на Цитаделата откъдето се открива прекрасна гледка към близкият остров Св. Никола и цялата Будванска ривиера.  Свободно време. Нощувка.

Ден 4

Закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Дубровник.
13:00 ч.- 15:15 ч. полет Дубровник- София.

 

 

Цена на човек в двойна стая за самолетна екскурзия до Будва, Черна гора:

Хотел Пансион Цена
Pension More 2* закуска и вечеря  333 евро
Slovenska Plaza 4* закуска и вечеря 384 евро
Bracera Hotel 4* закуска  387 евро
Mediteran Hotel 4* закуска и вечеря 432 евро
Majestic 4* закуска  435 евро

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Чартърен полет София - Дубровник - София
- 3 нощувки в хотел по избор на съответната база изхранване
- Летищни такси
- Багаж до 13 кг. чекиран и до 5 кг. ръчен
- Tрансфери: летище - хотел - летище
Туристическа програма в Стария град на Дубровник с екскурзовод на български език
- Медицинска застраховка с покритие 5000 евро (за лица до 65 г.)
- представител на местната фирма партньор

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу)
- Туристическа градска такса - 1-2 евро на човек, на вечер
- Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 65 до 69 г. - доплащане 10 лв.
- Мед. застраховка с покритие 5000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 20 лв.
- Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.

  • Туристическа програма в Будва стария град - възрастен - 15 евро; дете до 11.99 г. - 12 евро;
  • Целоднeвна екскурзия до залива Бока Которска с включен транспорт и екскурзоводско обслужване - - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро;