Почивка на остров Санторини, Гърция

 • 19 септември - 22 септември
 • Цени от €318

Галерия

Всеки, който веднъж е посетил остров Санторини в Гърция, той завинаги остава в сърцето му. Никой не може да забрави невероятно красивите залези, но Санторини има още много какво да Ви предложи.
Санторини е сред най-пленителните и романтични острови, където над тъмносиньото море върху червено-черните скали са накацали бели къщички и църкви със сини покриви. 
Малкият гръцки остров се свързва с изгубената цивилизация на Атлантида в миналото и с един от най-големите вулканични взривове в историята на човечеството. Голяма част от очарованието на острова се дължи именно на вулканичните скали.
Върху плодородната вулканична почва на острова растат над 36 вида грозде. Казват, че заради вулканичния произход на острова виното е толкова вкусно и кара всеки да се чувства щастлив!

Ден 1

07:00 ч.- 08:30 ч. полет София- Санторини. 
Посрещане и трансфер до избрания хотел.

Ден 2

Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Екскурзия до Пиргос, Имеровигли и Фира (около 6 часа). Пиргос – средновековно селище, изградено около останките на венецианската крепост „Кастели“, в подножието на планината „Пророк Илия“ – най-високата част на остров Санторини – 567 мнв.; Имеровигли – традиционно селище с характерната за Цикладските острови архитектура, намиращо се на ръба на вулканичен кратер с внушителна гледка към калдерата на Санторини ; Фира – столица и най-голям град на Санторини, където се намира величественaта православна катедрала ; търговската улица, позната като „Gold street”, изпълнена с множество разнообразни магазини и таверни ; Католическата катедрала и Доминиканския манастир. Свободно време в столицата с възможност за самостоятелно разглеждане на Праисторическия музей на Тира, Археологическия музей, музея на Фолклора ; разходка с лифт до старото пристанище на Фира (връщането може да стане с магаре – традиционно средство за превоз на острова още от древността). Свободно време.
Туристическа програма по желание вечерта (около 4 часа): екскурзия до Иа – най-северната част на острова, прочуто място с незабравимия си залез, сочен от мнозина за най-красивия в света.

Ден 3


Свободно време за плаж или туристическа програма по желание: Екскурзия с пиратски кораб до калдерата на Санторини (около 6 часа) –  Неа камени, където се намира все още действащият кратер „Крал Георги I”, с невероятна 360-градусова панорама към всички острови, част от комплекса Санторини ; Палеа камени със своите термални извори, подходящи за плуване ; о-в Тирасия  - западната част на комплекса, където се намира природнооформеното пристанище „Корфос“, изпълнено с таверни, предлагащи традиционните за Санторини ястия. Възможност за плаж или посещение на столицата Манолас, позната с традиционната си архитектура и красивите гледки към калдерата. Градът може да бъде достигнат пеша или с помощта на магаре.

Ден 4

Освобождаване на стаите до 11:00 ч. Свободно време за плаж.Трансфер до летището на остров Санторини.
19:00 ч.- 20:30 ч. полет Санторини- София.

 

Цена на човек в двойна стая за самолетна почивка на остров Санторини:

 • Хотел
  Цена
 • Narkissos Hotel 2*
  €318
 • Blue Sky 3*
  €344
 • Anamar Hotel 4*
  €353
 • Alesahne Beach 4*
  €371
 • Majestic Hotel 5*
  €434
 • Imperial Med 4*
  €438
 • Splendour Resort 5*
  €494
 • Santo Miramar 4*
  €528
 • Illioperato Hotel 4*
  €539
 • Regina Mare 4*
  €775
 • Belvedere 4*
  €794
 • Ambassador Hotel 5*
  €933

ЦЕНИТЕ ВКЛЮЧВАТ:

- самолетен билет София – Санторини - София с чартърен полет
- пътнически и летищни такси 
- 13 кг чекиран багаж и ръчен багаж до 5 кг
- 3 нощувки със закуски в избрания хотел
- представител на туроператора с български език за престоя
- трансфери летище - хотел - летище
- медицинска застраховка 


ЦЕНИТЕ НЕ ВКЛЮЧВАТ:

- Екскурзия до Пиргос, Имеровигли и Фира (около 6 часа) - възрастен -  30 евро; дете до 11.99 г. - 15 евро

- Eкскурзия до Иа (около 4 часа) - възрастен - 25 евро; дете до 11.99 г. - 13  евро

- Екскурзия с пиратски кораб до калдерата на Санторини (около 6 часа) - възрастен - 40 евро; дете до 11.99 г. - 20 евро

- Eкскурзия до Акротири, Червения плаж и музея на виното (около 5 часа) - възрастен - 35 евро; дете до 11.99 г. - 18 евро


-
Туристическа такса 1,5 евро на стая на нощувка. Заплаща се на рецепция при пристигане;
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета;